:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Mart 24, 2021   11:28

0

131

Dačić: NATO agresija bila je nelegalna, bez odluke SB UN

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić. govoreći o NATO agresiji na našu zemlju koja je počela na današnji dan pre 22 godine. istakao je da bismo ostali dužni sami prema sebi i prema našim prošlim i prema budućim generacijama ukoliko bismo dozvolili da se zaboravi ovaj dan.

- Vreme koje dolazi posle bombardovanja i agresije vam nosi i nameće potrebu, kao i posle svakog rata da se neke stvari opraštaju i sarađuje se čak i sa onima koji su vas bombardovali, ali to se ne sme zaboraviti i važno je da se to obeležava svake godine – ocenio je Dačić za Pink.

Kako kaže treba da poštujemo naše žrtve i naglašava da je NATO agresije bila nelegalna i da je organizovana bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Haški sud nije ništa uradio tim povodom, praktično se oglasio nenadležnim, nisu ulazili uopšte u ta pitanja da li je neko kriv ili nije – rekao je Dačić, dodajući da se pokušavalo i sa privatnim tužbama organizacija i pojedinaca ali da ni to nije dovelo do uspešnih rezultata.

Govoreći o nastavaku dijaloga sa opozicijom, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, Dačić ističe da za sada nema podatak kada će on početi.

Ističe da je početkom marta pozvao političke stranke iz opozicije, da nastave dijalog pod pokroviteljstvom Narodne skupštine izmešu 15. i 18. marta, ali da je od njih dobio negativan odgovor zato što je to bilo ''previše brzo''.

- Nisam oduševljen da vodim dijalog svaki dan sa različitim likovima sa političke scene koji ne mogu da se dogovore ni između sebe. Ima desetak platformi za pregovore, ima stranaka koje žele dijalog sa vlasti ali bez učešća stranaca - rekao je Dačić.

Izvor: TV Most, saopštenje

DačićNATO bombardovanjeSBUN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva