:

:

TV Most

Foto: AA

clock

Jun 14, 2019   9:35

0

286

Dačić: Niko ne kritikuje Vljoru Čitaku zbog izjave da su Srbi kolonizatori

Govoreći o nastupu na sednici SB UN i polemici sa prištinskom predstavnicom Vljorom Čitaku, ministar je rekao da oni stalno govore kako treba da prestanemo sa politikom povlačenja priznanja jer to urušava dijalog.

Međutim, ističe da su početka briselskog dijaloga 23 države priznalo Kosovo.

"Kako se Srbija nije naljutila. Ajde sad mi da tražimo da zaustavite Kosovo da ne lobira po raznim zemaljama", rekao je Dačić i dodao da su se ponovo prijavili za članstvo u Interpolu.

Kaže da postoji puna podrška predsednika Vučića i da će se nastaviti ista politika.

Ističe da mora da se pravda zbog nečega što je rekao Vljori Čitaku a da niko nju ne kritikuje što je rekla da su Srbi kolonizatori.

"Znam da mnogi ovde misle da je to stvarno tako i da podržavaju, ali kod Albanaca nema toga, oni imaju nacionalno jedinstvo", rekao je Dačić.

Kada je reč o sastanku u Parizu, šef diplomatije navodi da je predsednik Vučić više puta isticao da je Beograd spreman da razgovara ako se ukinu takse.

Naglašava da se vrše veliki pritisci i da Nemci kažu da nije istina da nisu vršili pritisak na Haradinaja.

Ipak, dodaje da nisu svi u svetu oduševljeni inicijativom Pariza i Berlina, da Vašington gleda sa strane da se uključi ako ona ne uspe. Takođe, EU čeka novog visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost.

Dačić kaže da će Srbija učestvovati na sastanku ali da je pitanje da li Makron može ponovo da dozvoli da njegova reč ne znači ništa u odnosu na "veličinu jednog Haradinaja".

"Tramp, Merkel, Makron, Mogerini, svi se tresu i niko ne može ništa jednom Haradinaju. I svi očekuju da mi u tu bajku poverujemo", rekao je ministar Dačić.

Izvor: RTS

ČitakuDačićEUSB UNKiMkolonizatoriPariz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva