:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 09, 2019   15:52

0

287

Dačić: Norveške diplomate legalizovale Veliku Albaniju

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanesa Bjernstada i lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija koji je održan uz zastavu Albanije.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije", ističe se u saopštenju.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja poznat kao zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije.

"Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju ''Velike Albanije'', odnosno priključenja takozvanog Kosova Albaniji", naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama.

Izvor: Танјуг

DačićNorveškaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva