:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2020   16:12

0

131

Dačić očekuje uspešnu saradnju sa Lajčakom

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas Slovačkoj na kontinuiranoj podršci evrointegracijama Srbije, kao i na pricnipijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pronalaženju održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

U razgovoru sa novim ambasadorom Slovačke u Srbiji Fedorom Rosohuom, Dačić je izrazio uverenje da će saradnja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom biti uspešna i konstruktivna, kao što je bila u vreme kada je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova Slovačke.

Kako je saopštilo Ministartsvo spoljnih poslova, Dačić i ambasador Slovačke su ocenili da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski.

Na sastanku je istaknuta neophodnost produbljivanja bilateralnih odnosa i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Ambasador Rosoha preneo je spremnost Slovačke da sa Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.

Ponovio je da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije.

Izvor: Танјуг

DačićRosohaSrbijaSlovačkaKiMdijalog Beograda i PrištineLajčak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva