:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 07, 2020   15:22

0

301

Dačić: Odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta je prioritet SPS-JS

"Prvi spoljpolitički prioritet liste SPS-JS je odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.SPS-JS godinama vode politiku upravo čvrste odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta, za kompromis, dogovor, nalaženje najboljeg mogućeg rešenja, u interesu srpskog i albanskog naroda", rekao je lider SPS Ivica Dačić, ispred liste SPS-Jedinstvena Srbija.

Dačić je, odgovarajući na pitanje Tanjuga upućenog svim strankama, a vezanog za rešenje kosovskog pitanja rekao da je lista SPS-JS spremna da razogavara o kompromisu.

"Ja sam lično i iznosio svih ovih godina različite moguće ideje, ali do sada nikada na tu temu nije razgovarano. Albanci ne žele da razgovaraju o kompromisu, jer misle da je stvar rešena. Stvar nije rešena Priznanje Kosova povuklo je18 zemalja i ta ta samoproklamovana država više nema većinu u međunarodnim organizacijama", izjavio je Dačić.

On je istakao da ukoliko "neće da se dogovorimo, mi ćemo nastaviti da vodimo našu politiku koja osporava njihovo članstvo u međunarodnim organizacijama, politiku povlačenja priznanja i u nikakvi pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova bez bilo kakvog kompromisa i dogovora neće uroditi plodom".

"Prvi spoljpolitički prioritet liste SPS-JS je odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a zatim članstvo u EU, koje mora biti u našu korist, a ne na štetu", rekao je predsednik SPS-a, Ivica Dačić ispred liste Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija:odgovarajući na pitanje Танјуга vezano za spoljnopolitičke interese Srbije.

"Tu se mi malo razlikujemo od drugih stranaka koje obično vole da počnu od toga da je prvi prioritet Evropska unija. Naš prvi prioritet je odbrana teritorijalnog integriteta i suverenitetea, a iz toga proizilazi i članstvo u međunarodnim organizacijama, kao što je EU", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje vezano za spoljno političke iterese .

Dačić je naglasio da je "drugi prioritet spoljne politike Srbije Evropska unija, treći - dobri odnosi sa velikim silama, četvri regionalna saradnja, kao i obnavljanje odnosa sa zemljama koje su nekada bile tradicionalni prijatelji Srbije, još iz vremena Pokreta nesvrstanih, jer je to, velika snaga Srbije u Generalnoj skupštini UN".

Izvor: Танјуг, TV Most

DačićSPS-Jedinstvena Srbijaizbori 2020.KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva