Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pogrešan,u interesu Hrvata

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 05, 2020   20:52

0

27

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pogrešan,u interesu Hrvata

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obeleževanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Dačić je ponovio raniji stav da o pitanjima koja se tiču srpskog naroda u celini treba promisliti i da se važne odluke poput odlaska u Knin ne donose na takav način da je, kako kaže, reč o privatnim stavovima pojedinca ili nekih stranaka.

''''Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će dobiti. Da li su Hrvati izmenili svoj vokabular i rekli da je to bilo etničko čišćenje? Nisu niti će reći", rekao je Dačić gostujući u emisiji ''''Oko'''' na RTS.

Ocenio je da je odlazak Miloševića na proslavu ''''Oluje'''' pokušaj rušenja srpskog jedinstva navodeći da Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i većinski broj Srba u Hrvatskoj misle drugačije i da zato ta odluka nije smela da se donese na takav način.

Dačić je na argumente u javnosti da je odluka o odlasku Miloševića, potpredsednika Vlade Hrvatske, doneta u interesu Srba, postavio pitanje, ako Srbi treba da budu na proslavi ''''Oluje'''' da bi u današnje vreme dobili struju, u kakvoj onda zemlji žive.

''''Odlazak Miloševića u Knin nije bio potreban srpskom već hrvatskom narodu. Hrvatski ambasador (Hidajet) Biščević je danas rekao da su prava Srba u Hrvatskoj veća nego prava Hrvata u Srbiji. Da li će se sada Srbi vratiti u Hrvatsku, da li će se učiniti nešto na tome'''', pitao je Dačić.

Ponovio je da je reč o pogrešnoj odluci i da su mu se povodom toga javljali predstavnici partnerskih država Srbije.

''''Zovu me predstavnici partnerskih zemalja, koje smo godinama ubeđivali da ne treba da idu na proslavu ''Oluje'' i pitaju kako da oni ne idu, a predstavnici Srba dolaze'''', kazao je Dačić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva