:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 08, 2021   15:18

0

237

Dačić pozvao Bečića da osudi uvrede Katnića

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je svog crnogorskog kolegu Aleksu Bčića da osudi uvredu koju je u parlamentu na račun Srbije izneo odlazeći specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Izjava crnogorskog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je vlast u Srbiji fašistička je najgora uvreda koju su država Srbija i svi njeni građani doživeli od jednog predstavnika odlazeće crnogorske vlasti", kazao je Dačić za Tanjug.

Dačić je ocenio da je još gore što je takva uvreda izrečena u parlamentu, a da je najgore to što nije naišla na momentalnu osudu predsednika crnogorskog parlamenta.

"Javno ga pozivam da najotvorenije osudi ovu tešku uvredu za državu Srbiju i srpski narod, jer ove reči ne smeju da prođu bez odlučne reakcije većinske Crne Gore koju on u parlamentu predstavlja", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da samo neko ko gaji otvorenu mržnju protiv cele Srbije i srpskog naroda, gde god da živi, može reći za vlast u Srbiji da je fašistička.

"Da je pravde i pravne države u Crnoj Gori, tužilac Katnić bi zbog ovakvih reči morao da snosi i pravne posledice, da ne govorimo o moralnoj osudi od celog naroda, koji za razliku od njega dobro zna da se o Srbiji i srpskom narodu ovako ne sme govoriti", poručio je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je podsetio da je antifašizam deo srpske kulture na kojoj su odgajane generacije i utkan je u politiku vlasti kojoj građani godinama daju poverenje.

"Srbija je poslednja zemlja na svetu kojoj biste smeli da uputite ovakvu uvredu", ukazao je Dačić.

Obraćajući se poslanicima Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu, Katnić ih je u ponedeljak upitao šta će kada u Srbiji "pobedi antifašistička Srbija".

"Trebalo bi o tome da razmišljaju vođe političkih Srba u Crnoj Gori", rekao je Katnić.

Izvor: Танјуг

DačićCrna GoraKatnićuvredaBečić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva