:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 08, 2021   15:18

0

38

Dačić pozvao Bečića da osudi uvrede Katnića

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je svog crnogorskog kolegu Aleksu Bčića da osudi uvredu koju je u parlamentu na račun Srbije izneo odlazeći specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Izjava crnogorskog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je vlast u Srbiji fašistička je najgora uvreda koju su država Srbija i svi njeni građani doživeli od jednog predstavnika odlazeće crnogorske vlasti", kazao je Dačić za Tanjug.

Dačić je ocenio da je još gore što je takva uvreda izrečena u parlamentu, a da je najgore to što nije naišla na momentalnu osudu predsednika crnogorskog parlamenta.

"Javno ga pozivam da najotvorenije osudi ovu tešku uvredu za državu Srbiju i srpski narod, jer ove reči ne smeju da prođu bez odlučne reakcije većinske Crne Gore koju on u parlamentu predstavlja", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da samo neko ko gaji otvorenu mržnju protiv cele Srbije i srpskog naroda, gde god da živi, može reći za vlast u Srbiji da je fašistička.

"Da je pravde i pravne države u Crnoj Gori, tužilac Katnić bi zbog ovakvih reči morao da snosi i pravne posledice, da ne govorimo o moralnoj osudi od celog naroda, koji za razliku od njega dobro zna da se o Srbiji i srpskom narodu ovako ne sme govoriti", poručio je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je podsetio da je antifašizam deo srpske kulture na kojoj su odgajane generacije i utkan je u politiku vlasti kojoj građani godinama daju poverenje.

"Srbija je poslednja zemlja na svetu kojoj biste smeli da uputite ovakvu uvredu", ukazao je Dačić.

Obraćajući se poslanicima Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu, Katnić ih je u ponedeljak upitao šta će kada u Srbiji "pobedi antifašistička Srbija".

"Trebalo bi o tome da razmišljaju vođe političkih Srba u Crnoj Gori", rekao je Katnić.

Izvor: Танјуг

DačićCrna GoraKatnićuvredaBečić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?