:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2022   11:42

0

75

Dačić: Prijem Prištine u SE protivan međunarodnom pravu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić istakao je danas, u razgovoru sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PŠE) Tinijem Koksom, da bi prijem Prištine u Savet Evrope bio u suprotnosti sa međunarodnim pravom, rezolucijom Saveta bezbednosti UN i vrednostima koje zastupa ta međunarodna organizacija, kao što su ljudska prava.

Dačić, koji se sa Koksom sreo na marginama sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju PŠE na Kritu, istakao je primer nedavnog kršenja prava srpskog stanovništva na Kosovu kome je uskraćeno pravo da učestvuje na referendumu i izborima, saopsteno je iz kabineta predsednika parlamenta.

Dačić je naglasio da je članstvo u Evropskoj uniji glavni spoljnopolitički prioritet Srbije i najavio da će, nakon formiranja nove vlade, Srbija još snažnije kroz unutrašnje reformske procese biti posvećena evropskom putu.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što PŠE razmatra pitanje evropske perspektive Zapadnog Balkana i nastoji da identifikuje oblasti u kojima Savet Evrope može da pomogne regionu na njegovom evropskom putu.

Koks je izrazio zahvalnost za doprinos srpske delegacije radu PŠE koja je veoma aktivna, naročito pošto je članica srpske delegacije Elvira Kovač izabrana za potpredsednika PŠE.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva