:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2019   16:26

0

177

Dačić prisustvovao ceremoniji državne sahrane Roberta Mugabea

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Haharareu ceremoniji državne sahrane bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea.

Ministar Dačić, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao je  ceremoniji kojoj su prisustvovali brojni svetski i afrički zvaničnici.

Ceremoniji su prisustvovali brojni aktuelni i bivši predsednici afričkih država, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na ceremoniji su govorili i od Mugabea se oprostili predstavnici porodice, predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva, predsednici Kenije, Evkatorijalne Gvineje i Juznoafričke Republike, potpredsednica Tanzanije, bivši predsednici Gane i Namibije, kao i specijalni izaslanik predsednika Kine Si Đinpinga, Gu Šengu, potpredsednica Kube Ines Maria Čapmen Vo i ambasador Ruske Federacije u Zimbabveu.

Sahrana bivšeg predsednika Zimbabvea, Roberta Mugabea biće odložena za najmanje mesec dana, dok se ne izgradi poseban mauzolej kod Spomenika nacionalnim herojima. 

Izvor: Танјуг

MugabeDačićsahrana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva