Dačić razgovarao sa šeficom diplomatije Sijera Leonea

:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 14, 2020   15:09

0

19

Dačić razgovarao sa šeficom diplomatije Sijera Leonea

Informisanje o Kovidu i jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa bile su teme današnjeg razgovora ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Sijera Leonea Nabilom Faridom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je informisao ministarku Tunisa o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, preneo da je u Srbiji došlo do smanjenja broja obolelih od zarazne bolesti kovid-19. Kako je saopšteno on je izrazio nadu da će se i u Sijera Leoneu zdravstvena situacija uskoro normalizovati i izjavio saučešće zbog preminulih od kovid-19 u toj zemlji.
Šefovi diplomatija razmenili su mišljenja o budućim modalitetima saradnje između Srbije i Sijera Leonea, a konstatovano je da je, uprkos pandemiji kovid-19, potrebno nastaviti sa aktivnostima usmerenim na dalje jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, turizam i kultura.
Dačić je još jednom izrazio veliku zahvalnost zbog odluke Sijera Leonea da povuče ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“ i istakao da je rukovodstvo Sijera Leonea time pružilo podršku teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, kao i fundamentalnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.
Razmotrene su mogućnosti intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, odnosno realizaciju poseta na nivou predsednika država, što bi bio snažan impuls unapređenju bilateralne saradnje.
Dačić je uputio poziv ministarki Tunisa da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva