:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2020   10:32

0

43

Dačić razgovarao sa Zaharijevom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa zamenicom premijera za pravosudnu reformu i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharijevom.

 

U razgovoru je konstatovano da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom koronavirusa u Srbiji i u Bugarskoj značajno poboljšala zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim merama koje su preduzete u obe države, kao i da su već započete aktivnosti ka punoj normalizaciji odnosa i nastavku saradnje dve države.

Ministri su konstatovali da je između zvaničnika dve države i u periodu trajanja epidemije održavan stalan nivo komunikacije i saradnje, o čemu, između ostalog, svedoči i sastanak u kvadrilateralnom formatu sa predstavnicima Grčke i Rumunije, održan 19. maja 2020.

Tom prilikom je postignut dogovor o normalizaciji režima ulaska i otvaranju graničnih prelaza, a bilo je reči i o mogućnostima produbljivanja saradnje u predstojećem periodu.

U cilju očuvanja dinamike razgovora, ministar Dačić je pozvao ministarku Zaharijevu u posetu Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva