:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 17, 2020   16:33

0

137

Dačić s ambasadorom Holandije, poziv za Ministarsku konferenciju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji Žil Arno Bešur Pluhom koji mu je uručio pozivno pismo ministra inostranih poslova Holandije Stefa Bloka za učešće na Ministarskoj konferenciji u aprilu.

Kraljevina Holandija je zajedno sa Uneskom 23. aprila u Hagu domaćin Svetske konferencije o slobodi medija, koja se održava u godini kada UN obeležavaju 75 godina postojanja.

Ministar Dačić je zahvalio na pozivu, podsetivši da je učestvovao na prvoj Svetskoj konferenciji o slobodi medija, koja je u julu prošle godine održana u Londonu, u organizaciji vlada Velike Britanije i Kanade.

Ocenili su da je poseta ministra inostranih poslova Holandije Stefa Bloka Srbiji novembra 2019. godine bila veoma korisna i značajna, kao i da predstavlja osnovu za unapređenje političkog dijaloga dve zemlje na visokom nivou.

Tokom današnjeg susreta razmenjena su mišljenja i o najznačajnijim aspektima bilateralne saradnje dve zemlje, kao i o regionalnim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Ambasador Bešur Pluh je najavio i da će Ambasada Kraljevine Holandije u Republici Srbiji 21. januara preuzeti od Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu funkciju NATO kontakta za Srbiju u 2020. godini.

Izvor: Танјуг

DačićMinistarska konferencija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva