:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 21, 2024   17:34

0

68

Dačić sa ambasadorom Portugalije: Hvala Lisabonu na kontinuiranoj podršci evrointegracijama Srbije

U razgovoru ministra spolјnih poslova Srbije Ivice Dačića i  novoimenovanog ambasadoroa  Portugalije Žozea Veleša Karosa,  ocenjeno je da su bilateralni odnosi dve zemlјe dobri i prijatelјski, kao i da postoji prostor i zajednička spremnost za njihovo dalјe unapređenje.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Portugalije evrointegracijama Srbije i istakao važnost razumevanja pozicije Srbije u ovom procesu, pre svega u vezi sa dijalogom između Beograda i Prištine.

,,Sagovornici su se složili da postoje brojne mogućnosti za dalјe jačanje svih vidova saradnje u oblastima koje su od značaja za obe strane, posebno u sferi ekonomije, turizma, obnovlјivih izvora energije, obrazovanja i kulturne saradnje, navodi se u saopštenju MSP Srbije.

Podsetivši da je Lisabon 1998. godine bio domaćin svetske izložbe Ekspo, ambasador Veleš Karoso je izrazio spremnost portugalske strane da podeli svoje iskustvo sa Beogradom, i preneo interes portugalskih kompanija da učestvuju u izgradnji potrebne infrastrukture za njenu organizaciju.

Ambasador Veleš Karoso je podsetio da se njegova zemlјa zalaže za dalјe proširenje Evropske unije, kao i da će i u ubuduće nastaviti da pruža čvrstu podršku Srbiji.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva