:

:

TV Most

Foto: NSRS

clock

Novembar 16, 2020   16:19

0

144

Dačić sa ambasadorom Slovenije o razvoju parlamentarne saradnje

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ugostio je danas ambasadora Slovenije u Srbiji Damjana Berganta, koji je preneo čestitke predsednika Državnog zbora Slovenije Igora Zorčiča i njegovu spremnost da sa predsednikom Narodne skupštine Srbije nastavi razvoj parlamentarne saradnje.

 

Ambasador Bergant čestitao je Dačicu stupanje na novu dužnost i izrazio nadu da će na novoj funkciji nastaviti da doprinosi razvoju saradnje između Slovenije i Srbije, kao što je to činio na funkciji ministra spoljnih poslova, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Narodne skupštine.

Dačić je istakao da će na novoj funkciji nastaviti da radi na unapređenju bilateralnih odnosa, te da će nastojati da kroz parlamentarnu saradnju doprinese daljem približavanju Srbije i Slovenije.

Informisao je sagovornika da je u Narodnoj skupštini formirana parlamentarna grupa prijateljstva sa Slovenijom čime su otvorene mogućnosti za nastavak saradnje.

Sagovornici su se saglasili da Memorandum o saradnji dva parlamenta, koji je potpisan 2018. godine, predstavlja dobru osnovu za intenzivniju saradnju u raznim oblastima od obostranog interesa, a posebno u procesu evropskih integracija Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Damjan BergantSlovenijaIvica DačićSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva