:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2019   16:26

0

197

Dačić sa Bocan-Harčenkom o odnosima Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka, povodom njegovog stupanja na dužnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić je poželeo ambasadoru dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu i izrazio zadovoljstvo što će on, kao vrsni pozavalac našeg regiona, predstavljati Rusku Federaciju u Srbiji.

Razmotrene su teme od posebnog značaja, kao što su ekonomski odnosi, pitanje Kosova i Metohije, saradnja u međunarodnim organizacijama, kao i druge oblasti od zajedničkog interesa.

U srdačnom razgovoru, reafirmisan je obostrani interes za svestranim unapređenjem bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ti odnosi su, kako se navodi, izuzetno dobri i razvijeni i veoma se dinamično razvijaju.

Ivica Dačić se sastao i sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Kine Čen Bo sa saradnicima.

Razmotrene su brojne teme iz oblasti bilateralne i multilateralne saradnje, uključujući i međusobnu podršku u međunarodnim forumima u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa.

Ocenjeno je da su odnosi dve zemlje odlični, bogati i sadržajni i da se razvijaju u dobrom pravcu, naročito u oblasti ekonomske saradnje.

Potvrđena je principijelna podrška Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i najavljen njen nastavak u međunarodnim odnosima.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor za dodatno unapređenje i intenzivniju komunikaciju i razmenu informacija, kao i za poboljšanje koordinacije u međunarodnim organizacijama i dogovorene su zajedničke aktivnosti u tom cilju.

Izvor: RTS

DačićBocanrazgovor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva