:

:

TV Most

Foto: MInistarstvo spoljnih poslova

clock

Januar 23, 2023   19:20

0

86

Dačić sa budućim diplomatama: Uspešno bavljenje diplomatskim poslom, podrazumeva i temeljno osećanje patriotizma.

Izazovi sa kojima se svet suočava dodatno su zaoštrili težinu spoljnopolitičkih zadataka, ali opredeljenje Beograda ostaje poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava i rešavanje svih otvorenih pitanja dijalogom, naglasio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obraćajući se budućim srpskim diplomatama. 

Pred polaznicima nove generacije Diplomatske akademije, Dačić je istakao da su spoljnopolitički prioriteti Srbije očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje, uspešan proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, razvoj dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje i jačanje bilateralnih odnosa sa najmoćnijim činiocima međunarodne politike i brojnim zemljama sa kojima Beograd neguje višedecenijske prijateljske odnose.

Nova generacija Diplomatske akademije ima 49 polaznika, po prvi put i dvoje službenika iz Republike Srpske, na osnovu memoranduma između Beograda i Banjaluke, rekao je Dačić.

„Zapamtite da je za uspešno bavljenje diplomatskim poslom, pored stručnog usavršavanja i kontinuiranog nadograđivanja vaših znanja i veština, neophodna pre svega vaša čvrsta spremnost i rešenost da se stavite u službu opšteg dobra, ma u kojoj instituciji radili, a često na uštrb vaših ličnih planova i interesa. Borba za spoljnopolitičke ciljeve sopstvene zemlje, kao i motivisanost za doprinošenje njenom kontinuiranom napretku podrazumeva i temeljno osećanje patriotizma“, poručio je šef srpske diplomatije.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva