:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2022   15:21

0

143

Dačić sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju admiralom oružanih snaga SAD Sjuartom Mančom, koji boravi u poseti Republici Srbiji.

Razmenjena su mišljenja o aktuelnom stanju i perspektivi partnerske saradnje RS i NATO, aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije KFOR, kao i pitanjima regionalne, evropske i globalne bezbednosti. 

Obostrano je izraženo opredeljenje za dalje unapređenje partnerske saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i praktične saradnje u brojnim oblastima u okviru programa Partnerstvo za mir, a uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije. 

Takođe, konstatovano je da Srbija i NATO dele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i da redovno održavanje dijaloga predstavnika Srbije sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO doprinosi boljem međusobnom razumevanju, posebno kada se radi o najvažnijim pitanjima od interesa za Srbiju, ali i za stabilnost u regionu.

Posebno je naglašen značaj angažovanja Međunarodnih bezbednosnih snaga (KFOR) u Pokrajini u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata koji je utvrđen i dodeljen KFOR-u na osnovu Rezolucije SB UN 1244.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMDačićMančNATO

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva