:

:

TV Most

clock

Februar 29, 2020   13:00

0

72

Dačić sa počasnim konzulom Srbije na Madagaskaru

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas počasnog konzula Srbije na Madagaskaru Maminiaina Ravatomangu i u razgovoru izrazio očekivanje da će se upravo kroz rad počasnog konzulata unaprediti i politički dijalog dve zemlje, budući da Srbija na Madagaskaru nema svoju ambasadu.

Počasni konzulat Srbije na Madagaskaru otvoren je u maju prošle godine.

Počasni konzul Ravatomangu, koji prvi put boravi u Srbiji, preneo je pozitivne utiske i izrazio spremnost da češće boravi u Srbiji, kako bi doprineo unapređenju saradnje između Srbije i Madagaskara, posebno u ekonomskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačic je izrazio nadu da će u narednom periodu Srbiju posetiti predsednik Madagaskara Andri Radžoelina, kome je, u maju prošle godine, prilikom posete toj ostrvskoj afričkoj zemlji preneo poziv predsednika Srbije za posetu.

Istovremeno, uputio je i poziv svom kolegi, novom ministru inostranih poslova Madagaskara Najnu Andrijancitohainu, za uzvratnu posetu.

Obostrano je ocenjeno da postoji interes da dve prijateljske zemlje rade na unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a pre svega na ekonomskoj saradnji, koja je nedovoljno razvijena.

Kao oblasti u kojima bi se ona mogla uspostaviti, izdvojene su farmaceutska industrija, uvoz i izvoz začinskog bilja, kafe, vanile...

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva