:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 14, 2019   18:25

0

158

Dačić sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Katara

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji učestvuje na Doha forumu u Kataru, imao je odvojene bilateralne sastanke sa premijerom Države Katar Abulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom inostranih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijijem.

U oba razgovora istaknuto je da su bilateralni odnosi Srbije i Katara dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, kao i da se ove godine navršava trideset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države, što je i obeleženo na simboličan način.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se dao podstrek unapređenju saradnje na ekonomskom planu gde postoje veliki neiskorišćeni potencijali.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja i o najvažnijim regionalnim i svetskim pitanjima uz veliki stepen razumevanja za izazove u savremenim međunarodnim odnosima sa kojima se veliki broj država suočava.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pozive svojim sagovornicima da posete Srbiju.

Izvor: RTS

SrbijaKatarIvica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva