:

:

TV Most

clock

Decembar 06, 2019   16:51

0

115

Dačić sa prvim ambasadorom Kazahstana u Beogradu

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Kazahstana u Srbiji Gabita Sizdikbekova, i sa njim dogovorio dalji nastavak uspešne saradnje u cilju dodatnog unapređenja sveukupne bilateralne saradnje.

Ambasador Sizdikbekov je 24. oktobra ove godine predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i on je prvi ambasador Kazahstana u Srbiji sa sedištem u Beogradu, imajući u vidu da je u julu ove godine predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev doneo ukaz kojim se diplomatsko predstavništvo Kazahstan u Srbiji diže na nivo ambasade.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, uz dobrodošlicu poželeo uspešan mandat novom ambasadoru Kazahstana, posebno izrazivši zadovoljstvo zbog otvaranja Ambasade Kazahstan u Beogradu.

Bilateralne odnose naše dve zemlje je ocenio kao izuzetno dobre i ukazao da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje, posebno u ekonomskoj sferi.

Ambasador Sizdikbekov izrazio je zahvalnost zbog toplog prijema i naglasio da će tokom svog mandata raditi u cilju daljeg produbljivanja bilateralnih veza između dve zemlje u svim oblastima, uključujući i one u kojima dosadašnja saradnja nije bila na odgovarajućem nivou.

Dogovoren je dalji nastavak uspešne saradnje u cilju dodatnog unapređenja sveukupne bilateralne saradnje, realizovanje poseta na visokom i najvišem nivou u narednom periodu, kao i nastavak razmene mišljenja o pitanjima od značaja u regionalnim i multilateralnim okvirima.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva