:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 16, 2019   15:29

0

226

Dačić sa šefom diplomatije Venecuele

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Horheom Areasom, koji boravi u poseti Srbiji.

Ministar Dačić iskazao je zadovoljstvo zbog posete i preneo je da Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo prijateljstvo, koje se ogleda i u međusobnoj podršci na međunarodnom planu.

Zahvalio je na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Šef srpske diplomatije preneo je da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Istakao je da Srbija razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji.

U konstruktivnom i prijateljskom razgovoru izražena je obostrana spremnost i interes za unapređenje ekonomske saradnje, koja zaostaje za dobrim političkim odnosima, uz konstatovanje obostrane spremnosti za nastavak saradnje na multilateralnom planu.

Ministar Horhe Areasa zahvalio je Vladi Republike Srbije što razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rešavanju krize kroz dijalog.

On je informisao o poslednjim dešavanjima u zemlji i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju sprečavanja dalje eskalacije sukoba. S tim u vezi, podvukao je da se Vlada Venecuele zalaže za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno održivog rešenja.

Izvor: Танјуг

DačićVenecuelaKiMdijalogHorhe Areas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva