:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

Mart 21, 2019   9:28

0

252

Dačić sa Slauvinenom: Argentina neće promeniti stav o KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Buenos Airesu sa argentinskim zamenikom ministra spoljnih poslova i vera Gustavom Slauvinenom koji je naglasio da Argentina neće promeniti svoju poziciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

Dačić je zahvalio na argentinskoj podršci stavovima Srbije, koju argentinski predstavnici pružaju u međunarodnim organizacijama, ističući važnost doslednog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta kako Srbije, tako i Argentine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je sa Slauvinenom razgovarao na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Airesu, a tom prilikom su razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i multilateralnoj saradnji i konstatovano da su naši politički odnosi u stalnom usponu.

Dačić je istakao da pored izvanrednih političkih odnosa treba uložiti dodatne napore za unapređenje privredne saradnje. 

Sagovornici su razmenili informacije o izvoznim kapacitetima dve države, na sastanku se razgovaralo se i o konkretnim projektima i skoroj poseti argentinskih privrednika Srbiji. 

Argentinski zamenik ministra je ponudio razmenu iskustava u oblastima bezbednosti hrane i ponudio transfer poljoprivredne tehnologije.

Takođe, dogovoreno da se nastavi sa saradnjom u svim multilateralnim forumima.

Izvor: T a n j u g

DačićArgentinaKiMprivredna saradnjaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva