:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 22, 2020   17:09

0

89

Dačić: Samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, u svom prvom obraćanju, da je od 1992. godine bio poslanik u svim mandatima i da funkcija predsednika parlamenta za njega znači “povratak kući”.

“Želim da zahvalim svima koji su podržali moj izbor na visoku dužnost predsednika Skupštine Srbije. Takođe, želim da kažem i onima koji nisu glasali ili su bili protiv da je ovo Narodna skupština svih građana i poslanika i da jedino tražim da imamo međusobnu toleranciju za različita mišljenja uz uvažavanje političkih razlika sa željom da radimo u najboljem interesu Srbije”, rekao je Dačić.

On je zahvalio predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću zato što ga je predložio da bude predsednik parlamenta, a imajući u vidu izborne rezultate, kako kaže, nije morao da napravi takav predlog.

“Za svakog državotvornog političara to je najveća čast, biti na čelu najvećeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Srbiji. Mi našu vlast crpimo iz narodne volje i poverenja građana i zato će naš zadatak biti da doprinesemo političkoj stabilnosti i jedinstvu”, poručio je Dačić.

Dodao je da samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji su pred njom.

“U skladu sa tim moj zadatak kao onog ko predstvalja skupštinu jeste da pomognem da skupština štiti svoj ugled, integritet i dostojanstvo”, istakao je Dačić.

Navodeći da je bio predsednik Vlade Srbije, zamenik predsednika vlade, ministar unutrašnjih poslova, ministar spoljnih poslova, Dačić je kazao da funkcija predsednika skupštine najveća koju je do sada obavljao.

“Trudiću se da sa svima vama ostvarimo uspešne mandate, pre svega u interesu građana a ne samo poslaničkih klubova koje zastupamo. Drago mi je da su za mene glasali i Broz i Kralj”, prokomentarisao je Dačić.

Izvor: Танјуг

DačićSkupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva