:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2021   14:04

0

145

Dačić se sastao sa amabsadorom Belorusije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Belorusije u Srbiji Valerija Briljova.

Dačić ocenio je da su bilateralni odnosi između dve zemlje uvek bili dobri i izrazio spremnost da na funkciji predsednika Narodne skupštine doprinese njihovom daljem razvoju kroz jačanje parlamentarne saradnje, saoštila je pres skužba Narodne skupštine.

Ambasador Briljov se složio da su odnose dve zemlje dobri, ističući da pored političkog dijaloga koji je razvijen, Srbiju i Belorusiju povezuje i prijateljstvo između dva naroda.

On je ukazao da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje, kao i da u Belorusiji postoji veliko interesovanje za turističku ponudu Srbije.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje između dva parlamenta kroz nastavak saradnje parlamentarnih odbora i grupa prijateljstava koje postoje u oba parlamenta, kao i kroz razmene poseta predsednika parlamenata.

Dačić je ponovio ranije upućene pozive Nataliji Kočanovoj, predsednici Saveta Republike Narodne skupštine, i Vladimiru Andrejčenku, predsedniku Predstavničkog doma Republike Belorusije, da posete Srbiju.

Izvor: Танјуг

DačićBriljov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva