:

:

TV Most

clock

Jul 29, 2019   14:59

0

217

Dačić se sastao sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Portugalije Mariom Virhinia Mendes Da Silva Pina, ukazao na značaj daljeg jačanja bilateralnih odnosa dve zemlje, koje je ocenio kao dobre.

Dačić je naglasio da posebno treba raditi na unapređenju nedovoljno nerazvijene ekonomske saradnje, ali i na intenziviranju političkog dijaloga.

Sagovornici su se složili da postoji zajednički interes za produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, uz postojanje značajnih potencijala za dalje unapređenje ekonomske saradnje, saopštio je MSP.

Ministar Dačić izrazio je posebnu zahvalnost na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Portugalije na planu evropskih integracija Srbije, izrazivši očekivanje da će ona biti nastavljena i ubuduće.

Ambasadorka Maria Virhinia Mendes Da Silva Pina je potvrdila podršku evrointegracijama Srbije, istakavši da je potrebno intenzivirati politički dijalog, razmenu poseta i nastaviti sa uzajamnim podrškama u međunarodnim forumima.

Izvor: Танјуг

DačićPortugalijaambasadorka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva