:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 09, 2019   16:56

0

236

Dačić se u Slovačkoj sastao sa šefovima diplomatije Jermenije i Austrije

Na marginama Neformalnog ministarskog sastanka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju koje se održava u Visokim Tatrama u Slovačkoj, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se sa ministrom spoljnih poslova Jermenije Zorhabom Mnatsakanijanijem.

Tokom prijateljskog i srdačnog razgovora bilateralni odnosi Republike Srbije i Jermenije ocenjeni su kao izuzetno dobri, uz postojanje prostora za njihovo dalje unapređenje zasnovano na bliskosti dva naroda.

Dačić je pozvao ministra spoljnih poslova Jermenije da poseti Srbiju i ukazao na postojanje mogućnosti realizacije njegove posete Jermeniji, prilikom koje bi bila otvorena Ambasada Srbije u Jerevanu.

Ministri su potvrdili zainteresovanost dveju zemalja za pokretanje pitanja vizne liberalizacije. Takođe, tokom razgovora najavljena je poseta predsednika Jermenije Srbiji početkom oktobra.

DAČIĆ SA ŠALENBERGOM O EVROINTEGRACIJAMA ZB

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u utorak na marginama Neformalnog sastanka OEBS-a sa ministrom za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom.

Tokom sastanka potvrđena je podrška Austrije evro-integracijama Zapadnog Balkana i izražena nada da će nova evropska administracija uložiti dodatne napore u realizaciju ovog projekta.

Dačić je pozvao ministra spoljnih poslova Austrije da poseti Srbiju, što je on prihvatio.

Izvor: Танјуг

DačićSlovačkaOEBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva