:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 18, 2019   20:05

0

332

Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na KiM

Predsednik SPS Ivica Dačić primio je, povodom 15 godina od pogroma Srba na KiM, predstavnike opštinskih i okružnih odbora SPS sa KiM, sa kojima je razgovarao o pitanjima od značaja za njihov opstanak na KiM, o funkcionisanju lokalnih samouprava, zdravstva, prosvete i drugim pitanjima položaja Srba u pokrajini.

Dačić je istakao da socijalisti nikada neće izdati Srbe na KiM kao i potrebu da SPS u kontinuitetu radi na podršci i pomoći pokrajinskoj organizaciji u cilju ostvarivanja potrebnih uslova za život i opstanak Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

Predsednik SPS-a je posebno istakao potrebu da doprinos kadrova njegove stranke u vršenju značajnih državnih funkcija bude sve izraženiji u cilju širenja istine o položaju Srba na KiM.

Na sastanku je pružena puna podrška zalaganju prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na zaštiti Srba i maksimalnim naporima koje ulaže u diplomatskim aktivnostima na širenju istine u svetu o stvarnom položaju Srba na KiM.

Kosmetski Srbi ocenjuju kao nemerljiv doprinos povlačenje priznanja nezavisnosti tzv. države Kosovo od strane 13 zemalja, kontinuirane aktivnosti radi odbijanja zahteva za prijem u članstvo UNESKO-a i Interpola kao i posebno zalaganje Ivice Dačića na sednicama SB UN o Kosovu.

Predsednik pokrajinskog odbora SPS-a Zvonimir Stević posebno je naznačio probleme sa kojima se suočavaju Srbi na KiM u svim sredinama, kako na severu tako i južno od Ibra - u Gračanici, Pomoravlju - Kosovskoj Kamenici, Gnjilanu, Novom Brdu i Vitini, Sirinićkoj župi, Štrpcu, Orahovcu kao i u Goraždevcu, Klini i Istoku.

U razgovoru u kom su učestvovali predstavnici kosmetskih socijalista iz svih sredina, oni su upoznali predsednika SPS Ivicu Dačića sa neodrživošću stanja u sredinama u kojima žive, a posebno su istakli pritisak albanskih vlasti i stalne incidente i napade na Srbe kojih je samo u prvoj polovini prošle godine registrovano preko sto.

Iako se suočavaju sa gotovo nemogućim uslovima života u pokrajini, predstavnici socijalista sa KiM, izrazili su čvrstu rešenost za ostanak na svojim ognjištima.

Dogovoreno je da će se nastaviti redovna koordinacija radi stvaranja uslova za poboljšanje života za Srbe na KiM.

Sastanku su prisustvovali visoki funkcioneri SPS Vladan Zagrađanin, Slobodan Milošević, Veljko Odalović, Snežana Paunović, Dejan Radenković i Uglješa Marković.

Izvor: Танјуг

DačićSPSKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva