:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2020   15:59

0

45

Dačić: SPS na izbore ide sa JS, a SNS imaće svoju koaliciju

Socijalistička partija Srbije (SPS) na predstojeće parlamentarne izbore izaći će u koaliciji s Jedinstvenom Srbijom, a Srpska napredna stranka (SNS) sa svojom koalicijom, izjavio je predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić, koji je šef srpske diplomatije, naveo je da je ostavljena mogućnost da socijalisti s naprednjacima izađu zajedno na lokalne izbore, u mestima gde se proceni da je to potrebno.

Dačić je rekao da je razgovarao s predsednikom Srbije i liderom SNS -a Aleksandrom Vučićem, te da su zajednički ocenili da je dosadašnja saradnja socijalista i naprednjaka pozitivna i izrazili spremnost da te dve stranke i posle izbora nastave saradnju koja je u interesu Srbije.
On je rekao da je s Vučićem razgovarao o ideji da SPS bude u izbornoj koaliciji sa SNS-om.

"Predsednik SNS-a i moj prijatelj Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali već više nedelja oko ideje koju sam izneo, a to je da smo, ako postoje političke potrebe, spremni da imamo zajedničku listu kako bismo na taj način jedinstveno pristupili državnoj politici i objedinili odgovornosti za zajedničku državnu politiku", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Međutim, dodao je, zajednička je procena da, s obzirom na to ko sve učestvuje na izborima, nema potrebe da SNS i SPS budu na zajedničkoj listi. 

"Svako će ići samostalno. SPS će nastupati zajedno sa JS, a SNS će imati svoju koaliciju, osim u nekim sredinama gde se proceni da je potrebno da idemo zajedno na lokalne izbore", rekao je Dačić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva