:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 29, 2023   12:34

0

49

Dačić: Srbija i Kazahstan potpisale Memorandum o razumevanju u oblasti kulture i sporta

U Ministarstvu spoljnih poslova danas su potpisana dva Memoranduma o razumevanju u oblasti kulture i sporta između resornih ministarstava Srbije i Kazahstana, a u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Dačić je posle sastanka sa Nurtleom i potpisivanja Memoranduma iskazao zadovoljstvo njegovom posetom, navodeći da je reč o prvoj bilateralnoj poseti nekog ministra spoljnih poslova Kazahstana našoj zemlji.

"Naši bilateralni odnosi tradicionalno su prijateljski i dobri. Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalji razvoj i unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Kazahstanom", rekao je Dačić.

Nurtleu je naveo da je Srbija pouzdan partner i prijateljska država Kazahstanu i ugledna članica međunarodne zajedinice sa, kako je rekao, jakim političkim opcijama, pozicijom i privredom koja se dinamično razvija. "Imali smo bogate i produktivne razgovore sa uvaženim kolegom Dačićem o sveobuhvatim vezama dve zemlje, dogovorili smo se da sistemski odredimo perspektivne oblasti bilateralne saradnje i preduzmemo konkretne mere", rekao je on.

Memorandum u oblasti kulture potpisali su ministarka kulture Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Kazahstana Murat Nurtleu koji je i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem potpisao dokument o razumevanju u oblasti sporta.

Gojković i Nurtle potpisali su Memorandum u nameri da poboljšaju i prošire saradnju na polju kulture, na osnovu principa uzajamnog poštovanja.

Memorandumom je predviđeno da obe zemlje promovišu međusobnu kulturnu saradnju i učešće u oblasti pozorišta, muzike, kinematografije, biblioteka, istorijskog i kulturnog nasleđa, muzeja i arhiva, kao i razmenu eksperata, iskustva, znanja u okviru seminara, konferencija i simpozijuma.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva