:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 23, 2021   14:34

0

156

Dačić: Srbija je nezavisna, sama odlučuje šta radi

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je danas u parlamentu da je Srbija nezavisna zemlja, koja sama odlučuje šta radi, dodajući da je nabavka vakcina zdravstveno, a ne geopolitičko pitanje.

Dačić je to rekao odgovarajući na pitanje poslanice SPS Snežane Paunović, koja ga je upitala kako ocenjuje izjave evroparlamentarca Lukasa Mandla da politika vakcinacije u Srbiji nije uspešna nego opasna, koji, kako je rekla, pokazuje svoj animozitet prema Srbiji.

Mandl je to, naime izjavio na nedavnoj onlajn pres konferenciji sa izvestiocem EP za Kosovo Violom fon Kramon, uz ocenu da se politika vakcinacije u Srbiji uklapa u pokušaje iz inostranstva da se izazovu sukobi unutar EU, i da se ona tako podeli.

"Lukas Mandl, koji je iz Austrije i koji je kaže da je naša politika vakcinacije opasna, da je to geopolitika, a nije medicinska stvar, navodi ruske i kineske vakcine. To bih razumeo da nemate stav njegovog premijera i šefa njegove stranke Sebastijana Kurca koji je pre dve nedelje telefonom razgovarao sa Putinom o tome da se u Austriji proizvode ruske vakcine. Kako može u Austriji da se proizvode ruske vakcine, a u Srbiji ne mogu ni da se primaju ruske vakcine?", upitao je Dačić.

On je dodao da, shodno tome, niko Srbiji neće određivati šta će da radi.

"Mi smo suverena i nezavisna zemlja i, ako ste meni to pitanje postavili, to je moj odgovor", rekao je Dačić.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićvakcinacijaLukas Mandl
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva