:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2022   18:48

0

71

Dačić: Srbija mora da štiti sopstvene nacionalne interese

Srbija mora donositi odluke u sopstvenom interesu, da brine i vodi računa, pre svega o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i nacionalnoj ekonomiji a na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno je da se Rusiji sankcije neće uvoditi rekao je  predsednik bivšeg saziva Skupštine Srbije i SPS Ivica Dačić i dodao da ne treba svetsku krizu rešavati preko leđa Srbije.

Komentarišući aktuelnu političku situaciju u Srbiji Dačić je za RTV rekao da su pritisci veliki, pogotovo na predsednika države Aleksandra Vučića, da su oni eskalirali ali da ipak nije poznato šta bi to Srbija dobila ukoliko bi uvela sankcije Rusiji.

Ne znamo Kakvi su predlozi u igri, šta sadrži taj paket , šta Srbija dobija, kaže Dačić.

"Mi ne treba da radimo u korist sopstvene štete i da ispustimo ruku onoga za koga se držimo , a to je Rusija, precizirao je Dačić i dodao da nema logike da mi uvodimo sankcije a zapad pomaže članstvu Kosova I Metohije u Savetu Evrope".

Ne bi smeli da zaboravimo šta je Rusija učinila za nas na međunarodnom planu a pogotovo u Ujedinjenim nacijama dodao je.

Zameraju nam na tome što sporo teče dijalog između Beograda i Prištine a za to je odgovorna druga strana, kaže Dačić i napominje da naša obaveza usklađivanja spoljne politike sa EU podrazumeva tu proceduru tek kad postanemo članica unije.

"Zbog toga nam koče proces pridruživanja, odnosno članstvo u EU".

Govoreći o "novom mešanju karata" na domaćoj političkoj sceni u kontekstu formiranju nove vlasti, Dačić je podsetio da je već postignut dogovor između SPS-a i SNS-a za grad Beograd i da očekuje i da bi bilo logično da se ta saradnja nastavi i na republičkom nivou.

"Ukoliko Vučić odluči drugačije i izabere neke druge koalicione partnere za republičku vlast SPS ide u opoziciju precizirao je i naveo, da su u ovom trenutku najvažniji interesi Srbije, a ne njegove partije ili njega lično".

Treba da se okončaju izbori i u ovom trenutku to zavisi od jednog biračkog mesta u Velikom Trnovcu, odnosno od stava opštinske i republičke izborne komisije ili suda ako do njega dođe.

Izvor: RTV

DačićSrbijaRusijaEUUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva