:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 09, 2021   11:12

0

171

Dačić: Srbija osuđuje nasilje,sa Bajdenom će razvijati saradnju

Srbija osuđuje nasilje na Kapitol hilu u Vašingtonu, a od budućeg američkog predsednika Džoa Bajdena očekuje dalji razvoj odnosa, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Gostujući na TV Pink on je ocenio da su očekivanja država regiona od Bajdena prevelika i podsetio da je on posle antisrpskih stavova iz 90-tih bio na funkciji i pre četiri godine kada pri susretima sa srpskim zvaničnicima nije bilo neprijatnih razgovora.

"Ne verujem da se za četiri godine nešto promenio, i da je otišao u ekstrem iz 90- tih", rekao je Dačić.

On je osudio nasilje na Kapitol hilu i rekao da niko ne može da podrži nasilje ka institucijama bilo prema Skupštini Srbije, bilo prema američkom Kongresu.

"Osuđujemo nasilje na Kapitol hilu. Sa druge strane najbolje se vide dvostruki standardi, jer kad neko upadne kod nas u parlament neki tumače kao odraz demokratije. Hvala bogu da kod nas nije bilo žrtava", rekao je on.

Dačić je rekao da je želja Srbije da se tranzicija vlasti u SAD obavi mirno i da se grade dobri odnosi sa tom državom.

"Želimo puno uspeha Bajdenu, a zahvalani smo Trampu na stavu oko Srbije, možda bi više voleli da je on pobodio. Poštujemo volju američkog naroda, i nastavićemo razvoj odnosa sa SAD", rekao je on.

Dačić očekuje da se Tramp koji je dobio više od 70 miliona glasova, a sada se od njega ograđuju republikanci, neće tek tako povući i da će možda doći do formiranja nove stranke.

Rekao je da Srbija očekuje razvoj odnosa sa SAD na tragu onog što je rađeno sa Trampom.

"Srbija se sama izborila za svoj status. Situacija oko Kosova i Metohije se promenila. Nije kao što je nekad bilo", rekao je on.

Izvor: Танјуг

DačićSADKongresupad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva