:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 09, 2021   14:40

0

128

Dačić: Srbija posvećena borbi protiv korupcije

Srbija je posvećena borbi protiv korupcije na svim nivoima, a u toj borbi uloga parlamenta i svakog narodnog poslanika pojedinačno zauzima važno mesto, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je na konstitutivnom sastanku Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije u Srbiji (GOPAK) objasnio da je uloga poslanika važna ne samo zbog donošenja zakona već i zbog kontrolne uloge u borbi protiv korupcije, sprečavanja pranja novca, nadzora nad radom vlade i trošenja javnih finansija.

"U Srbiji nismo zadovoljni rezultatima u borbi protiv korupcije i siguran sam da nikada nećemo biti sasvim zadovoljni", rekao je Dačić.

On je dodao da za uspeh nije dovoljno samo dobro zakonodavstvo već je potrebna stalna međusobno koordinisana akcija, ne samo u okviru državne strukture, već i u saradnji sa nevladinim sektorom, kao i međunarodnim organizacijama.

Dačić je zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog ogranka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku.

GOPAK je organizacija koja deluje u 50 zemalja u svim regionima sveta.

Izvor: Танјуг

Dačićkorupcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva