:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 20, 2022   14:21

0

37

Dačić: Srbija spremna za produbljivanje saradnje sa Grčkom

Srbija je zainteresovana za proširenje i produbljivanje ekonomsko-trgovinske saradnje sa Grčkom, istakao je danas predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić na sastanku sa ministrom turizma Grčke Vasilisom Kikilijasom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

 

Dačić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i sveukupne saradnje Srbije i Grčke, saopštili su iz Narodne skupštine.

Izrazio je i spremnost da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa i istakao da je Srbija zainteresovana za proširenje i produbljivanje ekonomsko-trgovinske saradnje sa Grčkom.

Kao oblasti gde postoji značajan neiskorišćen potencijal, Dačić je naveo proizvodnju hrane, zajedničke projekte u oblasti saobraćajne i energetske infrastrukture, razvoj malih i srednjih preduzeća, a naročito saradnju u oblasti turizma koja ima poseban značaj, imajući u vidu da preko 50 odsto turista iz Srbije svoj letnji odmor provodi u Grčkoj.

Ministar turizma Grčke Vasilis Kikilijas izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i zadovoljstvo što ima priliku da poseti Srbiju.

Naglasio je da narod i vlada Grčke ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom.

Poručio je da je Grčka zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti turizma, naročito u predstojećoj turističkoj sezoni, s obzirom da su rezultati turističkog prometa prethodnih sezona bili manjeg obima zbog pandemije.

Napomenuo je da građanima Srbije za ulazak u Grčku više nisu potrebni sertifikati o vakcinaciji, pi-si-ar testovi i PLF obrasci, te da grčka letovališta očekuju oko 900.000 srpskih turista ove sezone.

Kikilijas je rekao da se trenutno razgovara sa privatnim mobilnim operaterima o ukidanju ili smanjenju tarifa rominga za srpske turiste, kao i da se vode pregovori sa nacionalnim avio kompanijama obe zemlje kako bi se uveo veći broj regularnih i čarter letova.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva