:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 26, 2020   20:38

0

90

Dačić: Sutra let za Berlin, narednih dana Abu Dabi i Malta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da će sutra jedan avion odleteti za Berlin, a potom narednih dana za Abu Dabi i Maltu, kako bi vratio građane Srbije.


 

Dačić je, u Dnevniku RTS-a, istakao da će Srbija uložiti maksimalne napore da vrati sve svoje građane, ali da oni moraju da budu organizovani.
Istakao je da je ono što je bilo najurgentnije rešeno, i da posle današnjeg dana više nema ni začepljenja na austrijsko-mađarskoj granici, a ni u Sloveniji, pošto su napravljeni “humanitarni koridori”.
Preneo je da je danas obavljen let za London, a drugi let za Los Anđeles namenjen je da doveze opremu za zdravstvo, i nije sproveden za dovođenje putnika.
Najavio je da sutra sledi let za Berlin, a potom narednih dana Abu Dabi i Malta.
Let iz Berlina, između ostalog, dovešće zdravstvene radnike.
Dačić je ukazao da je dogovoreno da se obavi jedan let dnevno, jer svi putnici, kada dođu moraju da urade testove i dodao da država obavlja sve letove povratka građana naše zemlje besplatno.
Kaže da je sa predsednikom dogovoren i let za Abu Dabi, jer tu dolazi veliki broj turista sa udaljenih destinacija.
“Moj savet im je, da ako mogu da se sa Tajlanda, Indonezije, približe Abu Dabiju, Dohi ili Istanbulu, to je jedini način da organizujemo prevoz”, naglasio je Dačić.
Kazao je da je iz Dohe prevezeno 13 putnika sa Balija, a da je 40 turista ostalo, te da je trebalo svi da dođu u Dohu.
Naveo je da kompanija Katar ervejs koja je organizovala letove niti je išta prijavila, niti se obratila da naša zemlja ne da nekome da dođe. “Ali neće niko da prevozi besplatno. Nama ne treba avion da ih dovozimo, ali mi na Tajland sigurno ne možemo ići“, poručio je on.
Ponovio je turistima na Tajlandu da se domognu Abu Dabija, Dohe, Istanbula ili Pariza u narednom periodu. Takođe je savetovao svima koji su negde blokirani da se jave diplomatsko-konzularnom predstavništvu naše zemlje u tim državama.
Kazao je da su u vraćanju građana trenutno prioritet učenici, studenti, zdravstveni radnici, bolesni koji se nalaze u inostranstvu i oni koji su se zatekli na službenom putu.
Ukazao je da sada niko nije urgentan, jer niko nije više na aerodromima na ničijem prostoru, već se radi, navodeći primer Malte, o ljudima koji su ostali bez posla, ili turistima koji su imali aranžmane. “Vlada Srbije nije turistička agencija i ne može da rešava problem svakog našeg turiste širom sveta”, rekao je Dačić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?