:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2021   10:56

0

125

Dačić: Važan objektivan pristup EP posrednika

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovio je danas poziv svim strankama i poslaničkim grupama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da se jave parlamentu i dodao da je u tim razgovorima važno da postoji objektivan pristup evroposlanika.

"Taj dijalog se vodi pod pokroviteljstvom Skupštine, a potpomognut od strane Evropskog parlamenta i zato je veoma važno da tu postoji objektivan pristup i da bilo koji predstavnik ili posrednik EP ne iskazuje svoju političku naklonost bilo kojoj političkoj opciji, kao što je bio slučaj u prethodnom periodu", rekao je Dačić.

On je istakao da je razgovor sa Dejvidom Mekalisterom bio prva aktivnost u drugoj fazi dijaloga, navodeći da je sada u toku pripremna faza, te da će svi poslanici biti obavešteni kada dijalog zvanično počinje sa strankama.

Dačić je tako odgovorio na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Miilćevića o njegovom sastanku sa predsednikom Spoljnopolitičkig komiteta Dejvidom Mekalisterom i postignutim dogovorom o međustranačkom dijalogu.

Poslanici su završili deo sednice na kojoj postavljaju pitanja, a prva sednica prolećnog zasedanja počela je intoniranjem himne.

Izvor: Танјуг

DačićEPmeđustranački dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva