:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 03, 2020   23:00

0

127

Dačić: Vučić je čvrst pregovarač, konstruktivnost naša prednost

Miinistar spoljnih poslova Ivic Dačić podelio je večeras zadovoljstvo što je u Vašingtonu skinuta sa dnevnog reda tačka o međusobnom priznanju, i istakao kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma čvrst pregovaara i da se pokazala velika razlika u čvrrstini stavova Srbije I naše konstruktivnosti u odnosu na neki raniji period.

Pritom je, kaže, konstruktivnost ovde naša prednost, a ne slabost.

"Tema međusobnog priznanj skinuta, a da l iće se , o njoj razgovarati za mesec dana ili ko zna kad - to će biti druga priča.

Ostaje da se vidi sada šta može da se stavi u dokumenta od prihvatljivih stvari - ekonomije, infrastrukture …", kazao je Dačić u emisiji Tema dana Pink tv. i istakao da smatra veoma štetnim pothranjivanje nerealnih ambicija Albanaca.

"To je urađeno I danas u Vašingtonu. Pothranjuju se ambicije da se Srbija može ubediti da ćemo prihvatiti priznanje…", kazao je Dačić.

I to, istakao je, uprkos tome što smo milion puta do sada rekli da je jedino rešene kompromis.

"Jedino rešenje je praveden kompromis za jedne I druge, najmanje štetan za jedne I druge, a ako to niko ne nudi onda je ovo gubljenje vreman", kazao je Dačić

On je rekao da je Vašington današnjim sastankom, s obzirtom da se da je politički proces dijaloga Beograda I Prištine odvija u Briselu, pokazao da SAD hoće da pokažu da su vlast

"Mi moramo da budemo jasni, Merkelova I Makron objektivno čekaju ishod izbora da bi tek onda krenuli u redefinisanje odnosa EU I SAD o važnim spoljnopolitickim pitanjima", rekao je Dačić .

Jer, kako objašnjava, normalizacija odnosa Beograda I Prištine nije jedino pitanje koje njih interesuje.

Izvor: Танјуг

DačićKiMdijalog Beograda i PrištineVučićVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva