:

:

TV Most

Foto: EWB

clock

Oktobar 09, 2019   18:57

0

203

Dačić: Za nastavak pregovora sa Prištinom treba ukinuti takse

Kosovo i Metohija nije članica Ujedinjenih nacija i logično je da ne može da bude ni članica njenih specijalizovanih agencija kao što je Interpol, izjavio je za RTV ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ponovio da će Srbija nastaviti sa lobiranjem protiv njihovog članstva.

Gostujući u emisiji Pravi ugao, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je rekao da su se promenile međunarodne okolnosti i da je situacija danas drugačija nego pre, pa je tako i predsednik Turske , Redžep Taip Erdogan ,postao važan faktor mira i stabilnosti na Balkanu. Tu činjenicu potkrepljuje i podatak o rastu naše spoljno- ekonomske saradnje, koja je dostigla milijardu dolara i koja će , kako je rekao,prema Erdganovim rečima, uskoro biti pet puta veća.

Na pitanje da Evropska Unija ne gleda baš blagonaklono na Tursku i njen režim i predsednika i da bi to moglo biti u koliziji sa našim zalaganjem ka članstvu u EU, Dačić je rekao da je Srbija "svima stavila do znanja da ima svoje interese" kao što ih svi imaju.

"Naš put ka EU je definisan pregovorima"rekao je.

"Ne zavisi samo od nas kako će ti pregovori da teku. Do sada je bilo pritisaka na Beograd, mada su u Beloj kući rekli da su svesni kako je problem u Prištini a ne u Beogradu precizirao je Dačić,komentarišući dolazak u Beograd Ričarda Grenela, specijalnog predstavnika američkog predsednika.

Odgovarajući na pitanje, da li očekuje nastavak pregovora sa Prištinom, Dačić je rekao da su za to potrebni određeni preduslovi,a kada se na Kosovu formira vlast moguće je razgovarati o principima i modalitetima rešenja.

Kurti je svima obećao da će ukinuti takse i na njemu ja da to sad i dokaže. Predizborna kampanja je prošla rekao je Dačić i dodao da za to nisu pominjani nikakvi uslovi.

Ono što je sigurno je to da predsednik Amerike Donald Tramp ima veću volju i želju da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju nego Stejt department, zaključio je Dačić.

Izvor: RTV

DačićKiMtaksedijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva