:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 21, 2020   23:36

0

183

Dačić zadovoljan: Spremni smo za nastavak saradnje sa SNS

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je večeras da će koalicija SPS-JS imati više od 30 mandata u parlamentu i da je zadovoljan rezultatom na parlamentarnim izborima i istakao da su spremni da nastave saradnju sa SNS.

On je čestitao ubedljivu pobedu SNS i Aleksandru Vučiću i istakao da je važno da su izbori protekli u demokratskoj i fer atmosferi i da je bojkot propao.

"Apsolutni pobednik ovih izbora je SNS Aleksandar Vučić, mi smo vicešampioni", rekao je Dačić i naveo da je važno za Srbiju da je zadržala političku stabilnost.

Kaže da je zadovoljan rezultatom koji su osvojili socijalisti i da je postignut cilj koji je on zacrtao, te da su osvojili veći broj mandata nego što su osvojili na prethodnim izborima.

"Po našim procenama, imaćemo 11 odsto glasova, što je više od 30 mandata", naveo je on i dodao da u normalnim političkim uslovima teško da bi bio bili zadovoljni sa 11 odsto.

Napominje da su sve druge političke partije propale, da ih nema, a da su socijalisti opstali.

"To govori o postojanosti naše partije i koalicije sa JS i Draganom Markovićem Palmom. Ovo je za nas prilika da se u narednom periodu pozabavimo reformama u stranci", naveo je on.

Ističe da su ponosni na sve što su uradili u koaliciji sa SNS.

"Želim da kažem da smo spremni za nastavak saradnje. Srbija je u takvoj političkoj situaciji da politička stabilnost preduslov koliko će biti jaka. SNS ima apsolutnu većinu, nismo razgovarali o tome", rekao je on.

Navodi da se ne vode stranačkim interesom, ali da, ukoliko je u državnom interesu da ta koalicija nastavi da radi zajedno, su oni spremni.

"Zadovoljan sam što je Vučićeva i moja koalicija osvojila više od 75 odsto glasova. To govori koliko je ubedljivo vladajuća koalicija pobedila na izborima", zaključio je on.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićSPSizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva