:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

Jun 20, 2020   9:16

0

207

Dačić zahvalio ambasadoru Meksika na stavu po pitanju KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Država Meksika Marka Antonija Garsiju Blanka, koji uskoro završava svoj mandat u Beogradu.

Dačić je čestitao na izboru Meksika za nestalnu članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za period 2021-2022. godine, naglasio doslednost Meksika kada je reč o poštovanju temeljnih principa međunarodnog prava i ponovio najiskreniju zahvalnost na podršci suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Srbije.

Dačić je takođe ukazao na odličnu saradnju sa ambasadorom Garsijom Blankom tokom njegove četvorogodišnje službe u Srbiji i ponovio posvećenost Srbije višedecenijskom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama Meksika i spremnost za dodatno osnaživanje saradnje na svim poljima.

Ambasador Garsija Blanko je zahvalio Dačiću na izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, istakavši, između ostalog, sve snažniju političku, privrednu i konzularnu saradnju dve države poslednjih godina. Istakao je da će Republika Srbija i ubuduće moći da računa na dosledno prijateljstvo Sjedinjenih Država Meksika.

Dačić i Garsija Blanka potpisali su tokom današnjeg sastanaka Sporazum o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji i Memorandum o razumevanju o diplomatsko-akademskoj saradnji između dve države.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićMeksikoKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva