:

:

TV Most

clock

April 02, 2015   12:05

0

127

Dačić i Pusić telefonom: Raditi na normalizaciji


Zajednički cilj Srbije i Hrvatske mora biti da putem dijaloga rešavaju sva otvorena pitanja iz prošlosti i da definišu zajedničke interese i projekte za budućnost, kaže se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pusić je, kako se navodi, obavestila srpskog kolegu da će se hrvatski ambasador vratiti u Beograd 7. aprila, odmah nakon Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru.

Premijer Aleksandar Vučić založio se sinoć da se smire strasti na relaciji Beograd - Zagreb nakon što je Vojislav Šešelj spalio hrvatsku zastavu usred Beograda, što je šefica hrvatske diplomatije pozdravlja, apelujući da se odnosi dve zemlje ne ugrožavaju zbog neprimerenih postupaka pojedinaca, a sam Šešelj kaže da ti odnosi nikad nisu ni bili dobri.

"Mislim da Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju neuporedivo bolje", rekao je Vučić za RTS u Bratislavi i najavio da će po povratku iz Slovačke pozvati hrvatskog premijera.

"Ja ću čim se budem vratio iz Slovačke pozvati premijera Milanovića da razgovaramo telefonom, da li će on želeti ili neće to je druga stvar", rekao je Vučić i dodao: "Mi ćemo sa naše strane da zaustavimo svaku vrstu retorike koja bi dalje potpirivala loše strasti, a sa druge strane zamoliću i premijera Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji", rekao je premijer.

Što se tiče našeg poštovanja prema Hrvatskoj imaće ga, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva