:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2016   12:05

0

129

Dačić pozvao građane da se odupru mržnji koju širi desnica

"Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane. Od mržnje koju širi desnica, ne može da se živi. Ona ne pravi radna mesta, ne zida škole i bolnice, ne dovodi investicije. Mržnja sve to jede i uništava i tera nas da, na kraju, jedemo jedni druge, jer ništa drugo neće ni da nam ostane. Srbija je već dovoljno nenaseljena, nezaposlena i nerazvijena, da bi imala vremena za mržnju", izjavio je Dačić Beti.

Dačić je rekao da je Srbiji "potreban rad, a ne rat, građenje i stvaranje, a ne rušenje i uništavanje", kao i da je SPS "najpozvaniji da to kaže", jer je učestvovao u "svim događajima devedesetih", za koje je rekao da su bili "neizbežni i zahtevali su da se zemlja brani".

"Međutim, devedesete su bile odavno, svet se promenio, Srbija se menja i danas su joj rat i ludilo najmanje potrebni. Mi moramo da oživimo našu zemlju, a ne da nastavimo da je sahranjujemo. Potrebni su nam prijatelji, a ne neprijatelji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, vojna neutralnost omogućuje Srbiji da "sarađuje sa svima, u našu korist".

"Zato danas, kada desnica maršira i poziva na sukobe, treba otvoreno reći - pravi patriotizam je kada radiš za svoju zemlju, kada se boriš za fabrike i puteve, kada hoćeš da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima. Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane", izjavio je lider SPS.

Izvor: RTS

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva