:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2016   12:05

0

120

Dačić sa zamenikom premijera i šefom diplomatije Malezije

Sastanci sa predstavnicima zemalja koje predsesdavaju Savetom bezbednosti UN uobičajeni su pre redovnih sednica o Kosovu, napomenuo je Dačić posle sastanka sa zamenikom premijera Malezije Ahmadom Zahidom Hamidijem i šefom diplomatije Anifahom Amanom, koji se trenutno nalaze u Njujorku.

Međutim, večeras je bilo više reči o bilaterlanimn odnosima dve zemlje, dodao je on, podsećajući da su ti odnosi tradicionalno dobri još od vremena Tita.

"Malezija je našim građanima ukinula vize. Mi treba na to da reagujemo i vlada Srbija će vrlo brzo doneti uzvratnu meru i osloboditi građane Malezije potrebe za izdavanjem viza. Ali dugoročno je važno da se potpiše sporazum o obostranom ukidanju viza," rekao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, neophodno je i poboljšanje nivoa kontakata i samim tim ekonomske saradnje.

"Ja sam ih pozvao da oni kao neke druge velike zemlje sa Istoka organizuju grupu zemalja iz našeg regiona sa kojima bi imali posebne i specifične ekonomske interese i čak određene zajedničke sastanke jer naša spoljnotrgovinska razmena sa Malezijom je sada veoma mala, a dugoročno može da bude veoma zanimljiva i za njihove investitore" dodao je Dačić.

Malezija je važna zemlja koja predsedava i Savetom bezbednosti, ima veoma važnu ulogu u ASEAN-u, i treba da sa njom sarađujemo, podsetio je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva