:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2020   14:15

0

176

Dačić:Posle budžeta, s predstavnicima EP o međustranačkom dijalogu

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će nakon usvajanja budžeta u parlamentu, razgovarati sa predstavnicima EP o nastavku međustranačkog dijaloga, koji će najverovatnije biti nastavljen početkom sledeće godine.

"Moramo videti format sastanka, pa odlučiti šta dalje. Ako će tema biti prelazna vlada, to je nemoguće”, rekao je Dačić na TV Hepi, a navodi se u saopštenju.

Dodao je da sada i Evropski parlament, zbog korona virusa, radi onlajn i da su se u tom smislu dogovorili da će se obaviti razgovori nakon usvajanja budžeta, kako bi se videlo ko su predstavnici EP koji će učestvovati u dijalogu, kada će tačno početi, a sigurno će, kaže, to biti početkom sledeće godine.

On je podsetio da je između bivše predsednice parlamenta Maje Gojković i evropskog zvaničnika Dejvida Mekalistera dogovoreno da EP pomogne u međustranačkom dijalogu i da se druga faza obavlja nakon parlamentarnih izbora, do održavanja sledećih.

"Taj dogovor ostaje, ali niko ne očekuje i nije očekivao da će taj dijalog biti nastavljen u ovih mesec dana, od kako smo krenuli da radimo. Skupština ostaje pri dogovoru koji je ranije postignut. Dijalog će biti nastavljen, u međuvremenu su se uslovi promenili, sada treba razgovarati i o formatu, jer neke stranke nisu u parlamentu", rekao je Dačić.

Po pitanju Etičkog kodeksa poslanika, što, kako kaže, Greko uzima kao minus, jer nije urađen u prethodnom skupštinskom sazivu, Dačić je rekao da će Administrativni odbor nastaviti rad na pisanju Kodeksa, kojim će biti regulisano ponašanje poslanika u parlamentu i van njega.

"Za koordinaciju izrade Kodeksa zadužen je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović, koji je potvrdio da taj posao neće početi od nule, već će se razmatrati nekolko verzija nacrta koje su sastavljene u prethodnim sazivima”, rekao je Dačić.

On je naveo da nije dogovoren rok u kojem će Kodeks biti završen, ali da je plan da on svakako bude usvojen tokom sledeće godine, kako bi novi parlament, koji će verovatno biti izabran 2022, od početka radio u skladu sa novim pravilima.

Izvor: Танјуг

DačićSkupština Srbijemeđustranački dijalogEvropski parlament
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva