:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2021   19:46

0

130

Đakobi: Vreme je za ozbiljno angažovanje u dijalogu

Otpravnik poslova u ambasadi SAD u Prištini Nikolas Đakobi pozdravio je danas sprovođenje sporazuma postignutog u Briselu i poručio da je vreme da se Beograd i Priština ponovo "ozbiljno angažuju u dijalogu".

"Dobar napredak Kosova i Srbije u primeni na granici sporazuma, postignutog uz posredstvo EU", naveo je Đakobi na Tviteru.

On je naglasio da je prisustvo Kfora na administrativnim prelazima privremeno i da se očekuje da se operacije na granicama vrate u normalu za dve nedelje.

"Vreme je da se nastavi taj zamah i ponovo da se ozbiljno angažuju u dijalogu", naveo je Đakobi.

Povlačenjem pripadnika takozvanih specijalnih jedinica ROSU i raspoređivanjem pripadnika misije Kfora, kao i uklanjanjem fizičkih barijera sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak završena prva faza sprovođenja sporazuma u vezi sa registarskim oznakama, koji je postignut u Briselu 30. septembra.

Nakon okončanja prve faze sprovođenja sporazuma, od danas popodne sledi priprema za sprovođenje druge faze sporazuma, koja podrazumeva izdavanje lepljivih nalepnica za prekrivanje relevantnih oznaka na registarskim tablicama koje izdaju privremene institucije samouorave u Prištini, sa čim će se, u skladu sa sporazumom, početi u ponedeljak 4. oktobra u 8 časova ujutru, saopštila je danas Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Izvor: T a n j u g

Ambasada SAD u PrištiniNikolas ĐakobisporazumBriselKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva