:

:

TV Most

clock

Novembar 18, 2019   18:02

0

370

Dalibor Jevtić danas sa delegacijom NATO-a

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić sastao se danas sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika Generalnog sekretara NATO-a Džonatan Pariš (Jonathan Parish) .

Na sastanku koji je održan u Prištini razgovarano je o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim naglaskom na nedavno održane paralamentarne izbore kao i o dijalogu Beograda i Prištine i da se on što pre treba nastaviti, navedeno je u saopštenju.
 
Potpredsednik Jevtić je Džonatana Pariša upoznao da je Srspka lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Kosova i istako da izborna volja naroda treba da se poštuje. Rečeno je da predstavnici Srpske liste treba da budu deo procesa koji će se u budućnosti voditi na Kosovu jer su za tako nešto dobili poverenje svog naroda.
 
Kada je reč o bezbednosnoj situaciji istaknuto je od strane predstavnika NATO-a da je KFOR bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti i konstatovano da KFOR ima najveće poverenje od strane srpskog naroda kada je u pitanju očuvanje bezbednog okruženja na Kosovu.

Potredsednik Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke oko transformacije KBS-a u oružane snage nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija i istakao da takve odluke ostavljaju trag u odnosima naroda na Kosovu.

Tokom sastanka su zvaničnici iskazali obostrano zadovoljstvo što je do današnjeg susreta došlo a najavljen je i nastavak komunikacije i koordinacije povodom svih značajnih pitanja, piše na kraju saopštenja.

Izvor: TV Most, saopštenje

JevtićNATOsastanakPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva