:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Novembar 28, 2023   17:33

0

57

Dan 98. vazduhoplovne brigade

Na vojnom aerodromu „Morava“ kod Kraljeva održana je vojna svečanost povodom Dana 98. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 28. novembar 1949. godine, kada je formiran 98. lovačko-bombarderski avijacijski puk.

Ovim povodom, položeni venci su kraj spomen-obeležja na aerodromu. Potom je priličen taktičko-tehnički zbor vazduhoplovnih sredstava u naoružanju jedinice, prezentovana su ključna dostignuća u izgradnji operativnih sposobnosti, a uručene su i nagrade najistaknutijim pojedincima.

Bila je ovo i prilika da se još jednom istakne visok nivo osposobljenosti pripadnika 98. vazduhoplovne brigade potvrđen tokom realizacije svih dodeljenih zadataka, kao i impresivni rezultati u opremanju i modernizaciji sredstava naoružanja i vojne opreme, čime su značajno unapređene operativne sposobnosti jedinice i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u celini, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Brane Krnjajić, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i institucija sa kojima brigada sarađuje i brojni gosti.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva