:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 21, 2024   21:37

0

69

Dan informatičke službe VS i Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku

U Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije i njoj potčinjenim sastavima svečano su obeleženi Dan informatičke službe Vojske Srbije i Dan Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku.

Tim povodom, predstavljeni su rezultati koje su pripadnici službe ostvarili u periodu između dvaju praznika i uručene su nagrade i pohvale najistaknutijim pojedincima, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Navodi se da su istaknuti dometi informatičke službe u razvoju, uvođenju i eksploataciji informacionih i komandno-informacionih sistema i servisa u računarskim mrežama, kao i u implementaciji novih rešenja za zaštitu sistema i bezbednosti informacija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Dan informatičke službe i Dan Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku obeležavaju se u znak sećanja na 21. februar 1963. godine, kada je formirana Šesta uprava Generalštaba JNA. Ovaj dan se uzima za početak uvođenja računarske tehnike u vojsku, istaknuto je u saopštenju.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva