:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 26, 2020   15:00

0

60

Dan OŠ “Sveti Sava”: Svečana akademija u čast srpskom prosvetitelju

Povodom dana OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice danas je održana svečana akademija u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

Učenici škole sa svojim nastavnicima pripremili su prigodan program, na vrlo visokom umetničkom nivou u okviru kog su kroz recitatorske, muzičke i dramske segmente, publici prikazali život, lik i delo Svetog Save.

Reči dobrodošlice svim gostima je na početku programa uputio direktor Milorad Jovanović.

“Sigurno da nema istoričara koji se nije bavio likom i delom Svetog Save. O njemu je mnogo toga rečeno, ali mi kao osnovna škola koja nosi sa ponosom njegovo ime, svake godine to moramo da ponavljamo, i to ćemo činiti sve dok budemo radili u ovim institucijama. Osam vekova Srpske pravoslavne crkve, vreme kada je ona dobila svoju autokefalnost, tradicija u osam stotina godina života i rada, i svega što smo radili svodi se na Svetog Savu. Njegovim putem srpski narod ide, sa njegovih izvora pijemo vodu, sve ono što deca treba da znaju, to nam je ostavio Sveti Sava” rekao je Jovanović.

Na dan slave, sutra će u 10 časova u prostorijama OŠ “Sveti Sava”, sa nastavnicima i učenicima, sveštenstvo crkvene opštine Kosovska Mitrovica preseći slavski kolač.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva