:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 07, 2019   14:05

0

470

Dan otvorenih vrata u KBC Kosovska Mitrovica

Povodom Svetskog dana zdravlja u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji organizovan je Dan otvorenih vrata.Svi građani, pa i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas su mogli da obave ORL i kardiološke preglede, da izmere krvni pritisak i urade EKG.

Brže i lakše do željenih lekara specijalista je jedan od razloga što su građani Kosovske Mitrovice u velikom broju došli da prekontrolišu svoje zdravlje. 

Lekari u KBC Kosovska Mitrovice podržavaju ove akcije Ministarstva zdravlja. Naglašavaju da je to način da se građani u većem broju preventivno pregledaju, a samim tim na vreme i otkriju mnoge bolesti.

“Prvi put kad su organizovani ovakvi pregledi, takođe su i kardiolozi bili ti koji su radili, jer nije slučajno da mi najčešće učestvujemo u ovakvim akcijama, zato što najveći broj pacijenata dolazi kod kardiologa na pregled. Inače kardiovaskularne bolesti su najčešće i ja mislim da je ovo dobra praksa, da takvih akcija treba da bude što više i da svi mi učestvujemo u njima. Mislim da su naši pacijenti zadovoljni, a i  mi, jer im pomažemo da njihovo zdravlje bude što bolje”, kaže za TV MOST dr Milan Jakovljević, kardiolog.

U svakom slučaju akcija Otvorenih vrata, kao i sve prethodne, podigle su zdravstvenu svest kod građana, te se iz meseca u mesec sve više njih odaziva akcijama preventivnih pregleda.  

Izvor: TV Most

KBC Kosovska Mitrovicapreventivni preglediDan otvorenih vratadr Milan Jakovljević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva